4 tegn du skal være opmærksom på når du dater

Datingverdenen kan være svær at navigere i. Du vil for alt i verden undgå ham der er det følelsesmæssige rovdyr, narcissisten, sociopaten, psykopaten. Ham der på en eller anden måde er psykisk eller fysisk voldelig mod dig. Han der får dig ud på en følelsesmæssig rutchebanetur, med voldsomme op og nedture. Selvom mange psykisk voldelige mænd og kvinder ofte først viser deres sande side langt henne i forholdet – når du allerede er spundet ind deres spindelvæv som en forsvarsløs flue, så er der nogle advarselssignaler, som du kan være opmærksom på, når du dater.

Jeg vil give dig fire advarselssignaler, som du skal være opmærksom på, når du dater.

 1. Behovet for kontrol

  Han eller hun ønsker at kontrollere dig og dit liv. De har en mening om, hvordan du gør tingene, hvem du ser, hvordan du klæder dig og hvilke venner du har. De pakker det ind i omsorg for dig. “Hun er jo virkelig sød din veninde, men syntes du ikke at hun har nogle psykiske vanskeligheder?” “Jeg vil så gerne være sammen med dig, men du virker ikke til at prioritere mig” – selvom du har aflyst flere af dine egne aftaler og mere eller mindre sat dit sociale liv i bero mens du ser ham, så reagerer han eller hun sådan når du endelig tager ud og ser veninderne eller vennerne. De kan reagere enten med at blive vrede eller med at ignorere dig når du ikke imødekommer deres behov for kontrol – hvilket kan provokere dig til at opsøge dem mere, som lige netop er den reaktion som de gerne vil have!

 2. Opmærksomheden

  De er utrolig meget på i starten med mange sms’er og telefonopkald. Det kan virke utrolig flatterende og forførende. Og selvom du ikke er klar over det, kan det være en form for kontrol, hvor de gør dig afhængige af deres små søde komplimenter, når du hurtigt svarer dem sætter de dig op på en piedestal – men alle som kender narcissister og sociopater ved at man hurtigt kan ryge ned af den piedestal igen. Seriøst ingen har tid til lige at tjekke op på én hele tiden, én som de bare dater!

 3. Et nej – er ikke et nej

  De overskrider med selvfølge dine grænser. De vil blive ved med at skubbe på indtil du måske giver dig. Holder du fast i dine grænser, er du bare “en af de der kolde piger, som lægger op til en masse men slet ikke mener det” eller “ikke klar til et rigtigt forhold”.  De kan blive ret vrede, hvis du ikke svarer dem med det samme og denne vrede kan vise sig ved at de ignorerer dig eller svarer surt tilbage. Hvis det virker som om det altid skal forhandles, når du siger nej, skal du tænke dig godt om en ekstra gang.

 4. Behandler andre dårligt

  Han eller hun taler dårligt om andre. Han eller hun har ikke rigtigt nogen nære venner eller veninder. Nedgør dem han eller hun kender. Han eller hun opfører sig måske dårligt over for Jeres tjener når I er ude at spise sammen. Bliver vred, hvis der er nogen der flirter med dig, når I er ude sammen. Kalder sin ex for psykopat og narcissist. Siger at chefen er psykopat og slet ikke værdsætter det store arbejde de laver. Læg mærke til hvordan din date behandler andre og hvordan han eller hun taler om andre – det kan fortælle dig meget om, hvordan hun eller han vil behandle dig!

  Du er ikke den eneste

Har du mødt et følelsesmæssigt rovdyr i din dating, så er du bestemt ikke den eneste. Er du allerede spundet ind i deres spind, kan det være svært selv at se, når man står midt i det. Mange opdager først omfanget af den emotionelle terror, når du kommer ud af forholdet.

Har du lyst til at lære mere, så skriv dig op og få en mail tilsendt en gang ugentligt med gode idéer til at få det liv som du drømmer om og hvordan du finder den rigtige mand eller kvinde i dit liv.

Se mere på www.siriwessel.dk eller www.specialpsykologklinik.dk eller kontakt mig per mail: specialpsykologklinik@gmail.com eller telefonnummer 30911771

De bedste hilsner Siri Wessel

Specialpsykolog og Specialist i kognitiv terapi