Overskudsmenneske

Jeg bliver ofte kaldt et overskudsmenneske – en person som har overskud til mere end de fleste, men det har jeg ikke altid været!

Jeg har været hende, der helst lå på sofaen efter arbejde eller skole og kiggede på tv. Hende der havde brug for ro til at finde mit overskud – troede jeg. I årevis var jeg den pæne pige, som gjorde, hvad andre syntes, at jeg skulle. Jeg havde virkelig svært ved at sige nej. Jeg havde intet overskud til det, der var vigtigt og det gik ud over mig selv og mine nærmeste.

Jeg bildte mig ind, at når jeg havde rundet det næste hjørne, så kom overskuddet automatisk. Jeg skulle bare lige hen til weekenden, bare lige have lidt ferie fortalte jeg mig selv… Det kom bare aldrig – det overskud. Jeg fik aldrig nok ro eller hvile til at mærke overskuddet.

Langsomt begyndte det at gå op for mig, at jeg havde grebet det helt forkert an. Jeg havde gået og ventet på at overskuddet skulle komme, i stedet for aktivt at søge det, der gav mig overskud.

Jeg besluttede mig for at finde ud af, hvad der skulle ændres i mit liv. Jeg har lært at sortere det ud, der dræner mig for energi og fokusere på det der er vigtigt for mig – det der giver mit liv indhold. Tro mig det er ikke nemt.

Der er to basis motivationer i livet: Frygt og kærlighed. Når vi frygter, trækker vi os tilbage fra livet. Vi går i stå og det dræner os for al vores energi. Når vi er forelskede, så åbner vi os op til alt som livet har at byde på – passion, begejstring og accept og et overskud af energi. Forestil dig et liv, hvor hovedingrediensen er kærlighed. Kærlighed til dig selv. Kærlighed til andre. Kærlighed til det du laver og til selve livet! Forestil dig den energi du kan få ved den tilgang til livet!

Du skal lære at elske hele dit liv for at kunne shine og blive et overskudsmenneske.

I dag vælger jeg aktivt at dyrke overskuddet – dyrke kærligheden. Jo mere jeg oplever, at jeg kan vælge kærligheden til, desto mere kan jeg. Det har ikke været en nem rejse, for det betyder også, at jeg er nød til at slippe hende den pæne pige – som jeg jo egentlig havde vænnet mig til og rigtig godt kan lide.

Beslut dig for hvad der er vigtigt i dit liv. Find det der giver dig energi og hiv dig selv ud af frygten og hen imod kærligheden til livet og dig selv.

De bedste hilsner

Siri Wessel