Ensomhed

Ensomhed

“Jeg føler mig ensom, der er ingen som rigtig kender mig eller forstår mig”, sådan starter den unge pige Ditte som sidder i sofaen foran mig vores første samtale. Det er tydeligt, at det er smertefuldt for hende at sidde her og begynde at fortælle om sin ensomhed.

Hun har altid følt sig anderledes og udenfor. Følt at hun står som den lille pige med svovlstikkerne og kigger ind på de andre som hygger sig. Der er få øjeblikke, som hun kan huske, at hun følte sig som en del af noget. Det har mest været, når hun var forelsket. Denne følelse af endelig at høre sammen med nogen – ikke at føle sig ensom mere.

Hun sidder i min konsultation, fordi hun igen har brudt med en kæreste. “Han behandlede mig ikke godt. Jeg tror nærmest, at han var ligeglad med mig” siger Ditte. Hun kan ikke forstå, hvorfor andre kan finde søde kærester, når hun altid løber ind i de forkerte typer. Hun kan oplever igen følelsen af at stå uden for – alene i verden.

Hun fortæller, hvordan hun altid er der for sine veninder, men aldrig føler, at de er der for hende. “De lytter ikke som jeg gør”. “Det er som om de ikke er interesserede i mig”.

Ud ad til ser Ditte ud til at leve drømmelivet. Smuk, ung, sofistikeret, masser af veninder og omsværmet af mænd.

Hun er det jeg (provokerende) kalder en facadeprinsesse. Alt ser godt ud på facaden, men inden i føler hun, at hun er forkert, grim, at ingen nogensinde vil kunne elske hende, hvis de virkelig kendte hende.

Det kræver mod af hende at sidde i min konsultation og begynde at åbne op for de sider af sig selv, som hun ikke bryder sig om – sine skyggesider. Skyggesider er sider ved os selv, som vi ikke kan acceptere. Hvis vi møder de sider i andre mennesker, bryder vi os ikke om den type mennesker – de er egoistiske, selvoptagede, for følsomme mv. fordi de bliver en reflektion/ et spejlbillede på det, vi ikke bryder os om i os selv.

Ønsker du også at blive bedre til at se dine skyggesider? At blive bedre til at elske dig selv? At lære dig selv bedre at kende, så du derved får mere ud af dit liv? Så like min fb side og følg min blog, hvor jeg ugentligt poster nye artikler til inspiration.

 

De bedste hilsner

Siri Wessel